Verbouwing kantoor Hazerswoude Dorp


Verbouwing kantoor Hazerswoude Dorp
Deze opdracht bestond uit verbouwing van een gedateerd kantoorpand. De nieuwe eigenaar wilde een frisse stoere uitstraling voor een groeiend ICT-bedrijf. Ik heb hierbij de bestaande huisstijl, zoals de kleurstelling van het logo en de website gekoppeld aan de nieuwe inrichting, zodat de uitstraling naar buiten toe een eenheid vormt met de binnenkant het pand. Er is gekozen voor een stoere vloer met een steigerhout look van PVC gecombineerd met het frisse groen van bladeren in de lente. De wens om dit te combineren met een beetje huiselijkheid komt tot uiting in de zit /koffie hoek waar iedere werknemer na gedane arbeid even tot rust kan komen. Deze combinatie is op alle verdiepingen doorgevoerd ondanks dat de functies van deze ruimtes van elkaar verschillen. Hierdoor ontstaat een mooie eenheid in het hele gebouw.

Appartement in Vlaardingen Oost


Appartement  in Vlaardingen Oost
De opdracht bij dit appartement was om het ouderlijk huis met een gedateerde indeling en inrichting om te toveren naar een frisse ruimte met kleur en sfeer. Er is samen met de dochter gekozen voor een landelijke stijl met natureltinten en als accentkleur een roze tint die grenst aan paars. Er ligt een nieuwe vloer van PVC, lijkend op vergrijsd eikenhout, die verlijmd is op een geluiddempende ondervloer, zodat hij aan de eisen van de VVE voldoet. Muurtjes zijn weggebroken om een mooie grote tafel te kunnen plaatsen met uitzicht over Vlaardingen. Alles is klaar voor een nieuwe start.

Styling woning Vlaardingen


Styling woning Vlaardingen
De opdracht was om te adviseren bij de styling van een woonhuis. De basis is een woonkamer met een landelijke uitstraling. Daar heb ik een aantal accessoires aan toegevoegd, zoals 2 grote fotos, glaswerk, kussens windlichten etc. waardoor er een eenheid is ontstaan in kleur en materiaalgebruik. Dit alles natuurlijk in de door de bewoners gewenste, landelijke sfeer.

Renovatie bedrijfspand Wateringen


Renovatie bedrijfspand Wateringen
Bij dit bedrijfspand was de opdracht om de kantoorruimtes beter in te delen, de akoestiek te verbeteren en om eenheid te scheppen in kleur en materiaal. De akoestiek werd verbeterd met nieuwe plafonds, wanden die minder geluid doorlaten en door gebruik te maken van akoestische schermen op de bureaus. Daarnaast koos ik voor een zachte vloerbedekking die tevens geschikt is voor zwaar gebruik. Het kleurenpalet bestaat uit notenhout met grijs, (grijs)blauw en wit, passend bij de huisstijl van dit bedrijf, waardoor een eenheid ontstaat. Dit is prettig voor een werknemer om in te werken en daarnaast draagt het zeker bij aan een goede uitstraling naar de klant toe.

Verbouwing 1e etage woonhuis


Verbouwing 1e etage woonhuis
De opdracht bij dit interieuradvies was het ontwerpen van een nieuwe indeling voor de 1e etage van een woonhuis. Voorheen in gebruik door 5 personen, nu nog maar door 3. Grotere slaapkamers dus en een flinke werkruimte op de overloop. Alles werd in 1 stijl gebracht waardoor er rust ontstaat, wat natuurlijk zeer gewenst is in de slaapkamers. Er is gekozen voor een slijtvaste PVC vloer lijkend op oud hout wat een mooie stoere uitstraling geeft aan de hele verdieping. Daarnaast zijn warme grijstinten een grijsgroene tint en fris wit toegepast als basiskleuren. Ik heb deze natuurlijke uitstraling in de logeerkamer benadrukt met prachtige prints van boomstammen en vogeltjes gecombineerd met echte vogelhuisjes.

Vrijstaand huis in De Lier


Vrijstaand huis in De Lier
Bij deze opdracht is een vrijstaand huis gebouwd op een kavel in De Lier. Mijn advies werd ingeroepen om een kleurenplan te maken voor zowel de buitenkant van het huis als de binnenkant, zodat het totaalplaatje een mooi geheel zou vormen. De basiskleuren zijn wit, zand, taupe, en antraciet met als toevoeging vergrijsd blauw en vergrijsd groen, waarbij het vergrijsde groen heel mooi overeenkomt met de kleur van een dierbaar gerfd servies. Daarnaast heb ik een adviserende rol gespeeld bij de aankoop van de meubelen en bij de styling van de woning. De keuze is gevallen op een landelijke maar stoere uitstraling, wat tot uiting komt in de mooie natuurstenen vloer, de grote landelijke keuken en de fraaie woonkamer met zandstenen schouw waar een heerlijke grote hoekbank bij staat. Wooncomfort ten top!

Entree Westelijk Bastion Vlaardingen


Entree Westelijk Bastion Vlaardingen
Bij deze opdracht is mij door de vereniging van eigenaren van het Westelijk Bastion in Vlaardingen gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwe moderne entree van het appartementencomplex. Het gebouw staat langs De Vaart en aan de rand van het mooie natuurgebied De Broekpolder. Prachtig uitzicht en daarnaast wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden binnen handbereik. Ik heb deze gegevens meegenomen en toegepast in het nieuwe ontwerp. De entree heeft nu een open karakter gekregen en de natuur is naar binnen gehaald door middel van zuilen met grote planten en foto's, gemaakt in De Broekpolder, die geprint zijn op extra grote forexpanelen. De kleuren en materialen zijn aangepast, zodat de uitstraling weer helemaal van deze tijd is. Er is ook aandacht besteedt aan een goed lichtplan, waarbij natuurlijk gelet wordt op de veiligheid van de bewoners, maar waar ook mooie items, zoals de zuilen en de fraaie ronde wand, goed verlicht worden.

Woonhuis Vlaardingen


Woonhuis Vlaardingen
In dit woonhuis was de opdracht het maken van een ontwerp voor een verbouwing van de gehele begane grond. Voor een gezin met 3 opgroeiende kinderen moest het een praktisch en comfortabel ontwerp worden, waarbij de aandacht moest gaan naar een betere verdeling van de gehele oppervlakte. Ik heb ervoor gekozen om een deel van de garage bij het huis te betrekken waardoor er een was/strijkruimte ontstond met veel berging. Daarnaast is er gekozen om 3 functionele zones te maken: keuken, eethoek en zithoek met goede looproutes. Door voor grote meubelen te kiezen oogt het geheel rustig en ruim. Er is een nieuw lichtplan gemaakt waardoor er een betere verdeling van het licht ontstond. Dit geeft een fijne sfeer en zorgt ervoor dat ook 's avonds de kamer ruim en behaaglijk blijft aanvoelen. De basiskleuren zijn rustig gehouden, waardoor je als bewoner makkelijker van accentkleur kunt wisselen d.m.v. kussentjes, vazen, bloemen e.d.

Modelwoning in Brielle


Modelwoning in Brielle
In Brielle heb ik de opdracht gekregen om een modelwoning in te richten van een appartementencomplex dat gelegen is in een haventje aan de rand van een gebied met meren en polders. Ik heb mij bij de inrichting laten inspireren door het omringende landschap en heb mij daarnaast natuurlijk gericht op de doelgroep, die op zoek is naar dit type woning. Het kleurenpalet heb ik gekoppeld aan de omgeving, rustig en vriendelijk. De keuze van de meubelen en de accessoires zorgt ervoor dat de woning een eigentijdse en frisse uitstraling krijgt. Ik heb ook foto's uit eigen collectie gebruikt om de gewenste sfeer te accentueren. Omdat een modelwoning geen blijvend concept is, moet er gewerkt worden met een beperkt budget. Daarnaast heb ik ervoor gezorgd dat de gebruikte basismeubelen weer makkelijk toepasbaar zijn in een volgende modelwoning en dat daar, met aanpassingen op kleur- en accessoiregebied, weer een hele andere sfeer gerealiseerd kan worden.

Verbouwing Boerderij


Verbouwing Boerderij
Bij het eerste bezoek aan deze boerderij werden de woning en de stal al volledig gestript. In samenwerking met een architect waren er al vele waardevolle veranderingen in de planning. Ik ben ingeschakeld om een lichtplan te maken. Als uitgangspunt is er een sfeercollage gemaakt waarin de punten besproken zijn waaraan het plan moest voldoen. Daglicht, ruimtelijk, uitnodigend en spelen met stijlen waren de voornaamste doelen. Met deze gedachte is er een echt lichtspel van gemaakt. Er is gekeken naar de sterke punten van het pand, in combinatie met de leefstijl en wensen van de bewoners. Mede door het licht zal men ook in de avond bewust zijn van de bijzonderheid van deze boerderij. De nok van de boerderij is vanaf beneden in de hal te bewonderen, de hoogte benadrukt het ruimtelijke gevoel wat in de avond door het licht benadrukt wordt. De speelse openingen in de wand van de hal zijn aangelicht d.m.v ingebouwde spots. Door de vele speelse elementen die het pand in zich heeft is het lichtplan een echte uitdaging geworden. Ook de plaatsing van de stopcontacten en lichtschakelaar zijn in het plan opgenomen. Bij de keuze van de raambekleding en styling is er advies uitgebracht over het spelen met mat en glanzende materialen. Afwisseling van materiaal en structuur. Werken met Ton sur ton kleuren. Waardoor de rust in de woning behouden blijft. De houten jaloezieen in de badkamer leveren een speels effect op. Vanuit het bad kan men genieten van de prachtige natuur om zich heen, er kan gespeeld worden met het inkomende daglicht en met behoud van de gewenste privacy.

Appartement in Vlaardingen


Appartement in Vlaardingen
De opdracht in dit appartement bestond uit het moderniseren van alle ruimten en om daarnaast een mooie combinatie te maken van de bestaande meubelen met de nieuwe moderne stijl van het huis. Er is een open moderne keuken gemaakt in hoogglans wit, omlijst met een grijsbruine tint. De badkamer is ook volledig gemoderniseerd en heeft nu een inloop vanuit de slaapkamer. Daarnaast zijn alle kozijnen en deuren vervangen en verhoogd, wat vooral bij binnenkomst in de hal een prachtig resultaat heeft opgeleverd. De opdrachtgevers hebben geruime tijd in China gewoond waardoor een groot deel van hun meubelen en accessoires van Chinese afkomst is. Dit combineert echter heel goed met de moderne aanpassingen. Door verschillende meubelen en accessoires weg te laten en door mooie items goed te verlichten wordt het totaalplaatje heel evenwichtig en rustig. Wij hebben er met een uitgebalanceerd kleurenschema en lichtplan voor gezorgd dat, ondanks de verschillen in stijl en vorm, alles bij elkaar lijkt te horen.

Appartement in Vlaardingen


Appartement in Vlaardingen
De opdrachtgever vroeg mij een appartement uit 1950 geschikt te maken voor bewoning door een studente diergeneeskunde . Het allergrootste deel van het budget is gegaan naar volledig strippen van de woning en het weer opbouwen naar de maatstaven van deze tijd. Met name op het gebied van elektriciteit, leidingwerk, isolatie en verwarming. Ondanks het kleine budget wat resteerde voor de inrichting heb ik er met de indeling, het kleurgebruik en de accessoires voor gezorgd dat het volledig aansloot bij de wensen van de nieuwe bewoonster. De blikvanger in de zithoek met de uitvergrote schapen bleek een schot in de roos voor de veearts in wording.

Folder Kaaiwoningen Brielle


Folder Kaaiwoningen Brielle
Voor deze opdracht heb ik tekeningen gemaakt voor een promotiefolder van nieuwbouwwoningen in Brielle, de zogenaamde Kaaiwoningen. Alle ruimtes zijn ingetekend en gekleurd om toekomstige kopers een goed beeld te geven van de grootte en de mogelijkheden van dit type woning.

Bekijk de Kaaiwoningen folder

3-Generatiecentrum in Den Haag


3-Generatiecentrum in Den Haag
In Den Haag heb ik in opdracht van de stichting Jane's Bond het ontwerp gemaakt voor de realisatie van een 3 generatiecentrum waar activiteiten ontwikkeld worden voor mensen van 0-100 jaar. Het project wordt in fasen opgebouwd en er is gestart met de opvang van jonge kinderen in combinatie met scholingsmogelijkheden voor de moeders van deze kinderen. Een groot, gedateerd pand moest omgetoverd worden in een frisse, sfeervolle omgeving waar 3 generaties en verschillende culturen zich prettig zouden voelen. Waar kleine kinderen een veilige, vriendelijke wereld ervaren en waar creativiteit en ontdekking gestimuleerd worden. Het thema van het ontwerp is verbondenheid en natuur. Je ziet dit terug in de sfeer van het gebouw, de kleuren, het licht, de materialen en de foto's. Omdat er met een beperkt budget gewerkt moest worden was ook op dat vlak een grote creativiteit vereist. Ik heb vaak met minimale middelen een groot effect kunnen behalen. Fase 1 is nu afgerond en de kinderopvang is gestart, begin 2013 wordt aan het tweede deel begonnen.

Woonhuis in Wateringen


Woonhuis in Wateringen
De opdracht in dit project was het maken van een ontwerp voor een nieuwe keuken en zorgen voor meer kleur en rust in huis. De opdrachtgevers hebben een gezin met 3 opgroeiende jongens, waardoor het uitgangspunt een fraaie stoere keuken is geworden. In hoogglans wit, antraciet en met vergrijsd hout als afwerking. Voor de jongens een ideale plek om na school gezellig aan te schuiven met hun verhalen. Voor de kleurlijn in huis heb ik gekozen voor zand- en taupe kleuren gecombineerd met een vergrijsde groen die hier heel mooi op aansluit. Als accentkleur is voor oud roze gekozen als vrouwelijke tegenhanger in dit stoere "mannenhuis". Dit komt terug in kussens, servies en andere accessoires. Er zijn lichtpunten toegevoegd waardoor de donkere hoeken in dit huis mooi verlicht worden. Als finishing touch zijn 2 grote afbeeldingen op canvas opgehangen die de gekozen sfeer en kleurencombinatie versterken.

Hospice Beukenrode


Hospice Beukenrode
De realisatie van de verbouwing voor Hospice Beukenrode heb ik samen gedaan met alle leden van Het Interieur Collectief. Het overgrote deel van deze opdracht hebben wij als Collectief gesponsord, omdat wij het Hospice een warm hart toedragen Een oud pand op de Dijkweg in Naaldwijk is vergroot en gemoderniseerd naar de maatstaven deze tijd. De uitdrukkelijke wens van het bestuur was om een huiselijke sfeer te creeren, waar zowel de gasten als hun familie een gevoel van "thuiskomen" zouden ervaren. Daarnaast moet er natuurlijk goede zorg verleend kunnen worden en gelden in dit pand ook alle regels die voor een zorginstelling gelden. Wij zijn dus op zoek gegaan naar mooie maar praktische oplossingen. Wij hebben gekozen voor een natuurlijke uitstraling met frisse groene en paarse accenten. Elke gastenkamer heeft een boom-/struiksoort als naam gekregen en die correspondeert met een groot fotopaneel in die kamer. Er is veel aandacht geschonken aan de verlichting, zodat heel gemakkelijk van goed werklicht naar een fijne sfeerverlichting overgegaan kan worden. Verder zijn de kamers rustig gehouden qua kleur en accessoires, zodat de gasten de mogelijkheid hebben om persoonlijke spullen van thuis toe te voegen, zonder dat daardoor de kamer onrustig wordt. Het uiteindelijke resultaat is door zowel de eerste gasten als door het personeel zeer goed ontvangen.

Referentie:

Wij ontvangen alleen maar complimenten van de bewoners, de bezoekers en alle vrijwilligers van ons hospice Beukenrode - 'een bijna thuis huis' - in Naaldwijk. Jullie hebben als leden van het HIC een sfeer weten te creeren waarin echt iedereen zich meteen 'thuis' voelt. Fris, eigentijds en vanaf de eerste dag functioneel en gezellig!
Een heel geslaagde vertaling van alle wensen die wij bij jullie op tafel hebben gelegd en die door jullie divers aanwezige deskundigheden zijn uitgewerkt. En dat in een prettig samenspel en een goede sfeer. Vakwerk!!

Opgeleverd in december 2012. - Anny Berendse, bestuurslid

Bestuurskamer Voetbalclub


Bestuurskamer Voetbalclub
Deze opdracht betreft het interieur- en kleurontwerp voor de bestuurskamer van een voetbalclub. Het bestuur van twee gefuseerde clubs vroegen mij om een praktische en neutrale bestuurkamer, maar wel met een prettige uitstraling. Voor een deel afhankelijk van sponsorgiften/gelden kwam er een mooie ruimte waar fijn in gewerkt kan worden en waar de grote afbeeldingen uit vervlogen tijden de gewenste voetbalsfeer brengen.

Recent werk

Verbouwing kantoor Hazerswoude Dorp Appartement  in Vlaardingen Oost