Hospice Beukenrode


Beukenrode 1 na Beukenrode 2 na Beukenrode 3 na Beukenrode 4 na Beukenrode 5 na Beukenrode 6 na Beukenrode 7 na Beukenrode 8 na Beukenrode 9 na Beukenrode 10 na Beukenrode 11 na Beukenrode 12 na Beukenrode 13 na Beukenrode 14 na

De opdracht

De realisatie van de verbouwing voor Hospice Beukenrode heb ik samen gedaan met alle leden van Het Interieur Collectief. Het overgrote deel van deze opdracht hebben wij als Collectief gesponsord, omdat wij het Hospice een warm hart toedragen Een oud pand op de Dijkweg in Naaldwijk is vergroot en gemoderniseerd naar de maatstaven deze tijd. De uitdrukkelijke wens van het bestuur was om een huiselijke sfeer te creeren, waar zowel de gasten als hun familie een gevoel van "thuiskomen" zouden ervaren. Daarnaast moet er natuurlijk goede zorg verleend kunnen worden en gelden in dit pand ook alle regels die voor een zorginstelling gelden. Wij zijn dus op zoek gegaan naar mooie maar praktische oplossingen. Wij hebben gekozen voor een natuurlijke uitstraling met frisse groene en paarse accenten. Elke gastenkamer heeft een boom-/struiksoort als naam gekregen en die correspondeert met een groot fotopaneel in die kamer. Er is veel aandacht geschonken aan de verlichting, zodat heel gemakkelijk van goed werklicht naar een fijne sfeerverlichting overgegaan kan worden. Verder zijn de kamers rustig gehouden qua kleur en accessoires, zodat de gasten de mogelijkheid hebben om persoonlijke spullen van thuis toe te voegen, zonder dat daardoor de kamer onrustig wordt. Het uiteindelijke resultaat is door zowel de eerste gasten als door het personeel zeer goed ontvangen.

Referentie:

Wij ontvangen alleen maar complimenten van de bewoners, de bezoekers en alle vrijwilligers van ons hospice Beukenrode - 'een bijna thuis huis' - in Naaldwijk. Jullie hebben als leden van het HIC een sfeer weten te creeren waarin echt iedereen zich meteen 'thuis' voelt. Fris, eigentijds en vanaf de eerste dag functioneel en gezellig!
Een heel geslaagde vertaling van alle wensen die wij bij jullie op tafel hebben gelegd en die door jullie divers aanwezige deskundigheden zijn uitgewerkt. En dat in een prettig samenspel en een goede sfeer. Vakwerk!!

Opgeleverd in december 2012. - Anny Berendse, bestuurslid

Recent werk

Verbouwing kantoor Hazerswoude Dorp Appartement  in Vlaardingen Oost