Verbouwing Boerderij


Vliet1 na Vliet2 na Vliet3 na Vliet4 na Vliet5 na Vliet6 na Vliet7 na Vliet8 na Vliet9 na

De opdracht

Bij het eerste bezoek aan deze boerderij werden de woning en de stal al volledig gestript. In samenwerking met een architect waren er al vele waardevolle veranderingen in de planning. Ik ben ingeschakeld om een lichtplan te maken. Als uitgangspunt is er een sfeercollage gemaakt waarin de punten besproken zijn waaraan het plan moest voldoen. Daglicht, ruimtelijk, uitnodigend en spelen met stijlen waren de voornaamste doelen. Met deze gedachte is er een echt lichtspel van gemaakt. Er is gekeken naar de sterke punten van het pand, in combinatie met de leefstijl en wensen van de bewoners. Mede door het licht zal men ook in de avond bewust zijn van de bijzonderheid van deze boerderij. De nok van de boerderij is vanaf beneden in de hal te bewonderen, de hoogte benadrukt het ruimtelijke gevoel wat in de avond door het licht benadrukt wordt. De speelse openingen in de wand van de hal zijn aangelicht d.m.v ingebouwde spots. Door de vele speelse elementen die het pand in zich heeft is het lichtplan een echte uitdaging geworden. Ook de plaatsing van de stopcontacten en lichtschakelaar zijn in het plan opgenomen. Bij de keuze van de raambekleding en styling is er advies uitgebracht over het spelen met mat en glanzende materialen. Afwisseling van materiaal en structuur. Werken met Ton sur ton kleuren. Waardoor de rust in de woning behouden blijft. De houten jaloezieen in de badkamer leveren een speels effect op. Vanuit het bad kan men genieten van de prachtige natuur om zich heen, er kan gespeeld worden met het inkomende daglicht en met behoud van de gewenste privacy.

Recent werk

Verbouwing kantoor Hazerswoude Dorp Appartement  in Vlaardingen Oost